Listening on the Short Waves, 1945 to Today

435,00kr

Slut i lager

Kategorier: ,

Beskrivning

Upptäckten och utvecklingen av kortvågsteknik under 1920-talet och 1930-talet och radiostationer över hela världen började att sända sina program över långa avstånd, till och med över hela världen, för första gången, och spänningen att höra sändningar från avlägsna platser skapade en särskilt amerikansk publik.

Denna bok tar upp historien från 1945, som beskriver ett återupptagande av organiserade kortvågslyssnande efter kriget och dess utveckling under åren sedan dess. Följeslagare volym, radio på kortvåg, 1945 till idag, fokuserar på världens kortvåg stationer. Skrivet med utgångspunkt från den  allvarliga kortvåg entusiasten, börjar boken med en genomgång av den bredare kortvåg lyssnande publiken.

Den presenterar därefter i detalj historier av de stora nordamerikanska kortvågsklubbarna och granskar professionella och lyssnaren. Det täcker också DX-program och vad som mest lockade  kortvågslyssnaren.  De lockande QSL-korten som man ville ha  som bekräftelse på lyssnandet.

Boken presenterar en kronologi över kortvåg-mottagare som finns och diskuterar hur förändringar i mottagarens tekniken påverkat lyssnarupplevelse. Den tar också upp den viktiga roll som datorerna har spelat i kortvågslyssnandet på de senaste decennierna.

Boken är rikt illustrerad och indexeras, och har omfattande anteckningar för att underlätta vidare läsning och forskning.

Boken är på engelska och på 423 sidor.