Rea!

Broadcasting on the Short Waves, 1945 to today

300,00kr

I lager

Kategorier: ,

Beskrivning

Kortvågssändningar har sitt ursprung i 1920-talet, då stationer använder den nya tekniken för att öka sitt utbud för att tjäna den utländska publiken och nå delar av sitt eget land som de inte skulle nå de vanliga AM-stationer.

Denna bok tar upp historien efter andra världskriget, med fokus på stationerna själva och den miljö i vilken de används.

Hjärtat i boken är en detaljerad, år för år för kortvågsbanden varje år från 1945 till nutid. Det granskar hur amerikanska lyssnarna hörde på den internationella och inhemska kortvågsbanden, beskriver sändningar och mottagningar av stationer och berättar viktiga kortvågshändelser.

Boken ger också flera kategorier av programföretag Internationella, inrikes, religiösa, hemliga och pirat, till privata kortvågssändningar i USA. Det förklarar effekterna av relästationer, frekvensförvaltning och störning, och beskriver lovande kortvåg teknik. Den behandlar också de stora förändringarna , och utmanar till kortvåg sändningar sedan slutet av det kalla kriget. Boken är rikt illustrerad och indexeras, och har en bibliografi och omfattande anteckningar för att underlätta vidare läsning och forskning.

mer information: http://www.ontheshortwaves.com/bookII.html