Die ganze Welt für kleines Geld

160,00kr

I lager

Beskrivning

Nils Schiffhauer skriver sedan mer än 40 år om vetenskap och teknik, bland annat för Frankfurter Allgemeine Zeitung . Han medverkar också i ”Corporate Publishing” och har för det fått flera nationella och internationella utmärkelser. Som radioamatör med anropssignal DK8OK har han skrivit ett tjugotal böcker om radionhobbyn. Han satte under mer än ett kvartssekel sin prägel på tidskriften ”funk”. Hans senaste publikationer är ”Kurzwellenempfang heute” som detaljerat och begripligt beskriver de nya möjligheter SDR -mottagaren erbjuder, och. ”Amateurfunk heute”.

Kortvågsmottagning med USB- mottagaren ”FUNcubeDongle Pro + V2″

Vad kan man idag höra på kortvåg med en prisvärd nottagare och fri programvara? Denna fråga besvaras i boken utförligt och lättförståeligt och med 137 illustrationer. I centrum för boken står USB-mottagaren ”FUNcubeDongle PRO + V2″ från MSAT UK – ett USB-minne med en fullvärdig mottagare för frekvensområdet 150 kHz till nästan 1.700 MHz. Ett fokus ligger på moderna digitala överföringssätt och avkodning med enbart fritt tillgänglig programvara.
Boken är skriven för användare som vill hitta kompetent och förståelig information om de nya och spännande perspektiv som erbjuds för kortvågsmottagning med billiga produkter. Kortvågslyssnare och radioamatörer, nybörjare såväl som proffs, kommer att dra nytta av de många praktiska tips boken ger. Med passion och erfarenhet som radioamatör och författare beskriver Nils Schiffhauer vad modern, men ändå prisvärd teknik erbjuder lyssnare idag. Aldrig har det varit så mycket teknik för så lite pengar!
Standardverket för alla som på ett billigt sätt vill komma in i en spännande hobby.

80 sidor, 137 illustrationer, 22,6 x 16,2 x 0,6 cm

Språk: Tyska