Rea!

Internationales Handbuch für Rundfunk und Fernsehen (1957-1965)

200,00kr

I lager

Kategorier: ,

Beskrivning

I årtionden har årligen publiceras på engelska ”World Radio TV Handbook” (wrth). Den har en permanent plats i bokhyllan av alla radiointresserade. Men det fanns också en mer omfattande tyskspråkig årsbok, utgiven av den berömda Hans Bredow Institut vid universitetet i Hamburg (!): Das „Internationale Handbuch für Rundfunk und Fernsehen”, med 600 till 1200 sidor sedan 1957 och från 1965 vartannat år.

Omkring en fjärdedel av boken tog upp aspekter av den tyska medielandskapet: kedjor, rättigheter, sändningstid, frekvenser, personal, framtidsplaner etc. Den internationella delen av handboken har till stor del kontrolleras av redaktionen av wrth, här dock fann också en hel informationsinsamling som inte ingick i wrth: Vilken organisationsstruktur BBC hade 1959?  Baserat på vilken rättslig grund sänder österrikiska radio och TV-program? Vilka var de ekonomiska planerna för många internationella företag som sände de berörda åren?

ADDX har under de senaste månaderna tillgång till de första nio upplagorna av ”Internationale Handbuch für Rundfunk und Fernsehen” (1957 till 1965) och har fått  tillstånd att digitalisera och distribuera detta av förlaget. Resultatet är en multimedia-CD som erbjuder en unik mängd information och oumbärlig referens för alla som är intresserade av historia och utveckling av den globala sändningar. De digitaliserade böcker finns i pdf-format på CD och en fulltextsökning är möjlig både i de enskilda årsböcker och publicering i alla årsböcker.

  • CD-ROM: 8140 Sidor
  • Sprache: Tyska

ihrf2