Rea!

religious broadcasting in the middle east

200,00kr

I lager

Kategorier: ,

Beskrivning

Under det senaste årtiondet  så har religiösa sändningar i Mellanöstern varit ett av de främsta programmen och är nu vardagsmat.

Tillgängligheten av satellitsändningsteknik är en del av orskaen till detta. Dussintals muslimer, kristna och judiska religiösa kanaler har etablerats, som förespråkar olika former av religiositet och formar allmänhetens uppfattning genom överföringen av diskussionsprogram och predikan. 

Även vanliga ledande nyhetskanaler som Al-Jazeera och Al-Arabiya har sänds populära religiösa program sedan starten. En del av denna planering är mycket politiserad, såsom Hamas Al-Aqsa eller Hizbollah Al-Manar kanaler; andra stationer presenterar sig som opolitiska, de predikar endast Guds ord. Den högt laddade politiska och religiösa jäsning i Mellanöstern idag har säkert varit gynnsam för sådana programföretag när de försöker förmedla sitt budskap.

Detta har i sin tur stärkt samband mellan den dominerande ”religiösa atmosfären” och religiösa stationer. Bidragsgivarna till den här boken ger banbrytande insikter i denna okända terräng. De utforskar de teman, diskussioner, utseenden och ”kändisar” i detta fortfarande växande fenomenet religiös sändningar i Mellanöstern.

  • Redaktör: Khaled Hroub
  • Språk: Engelska
  • Utgiven: 2012-10
  • Antal sidor: 288
  • Vikt: 567 gram