THE OFFSHORE RADIO YEARS VOLUME 20

200,00kr

I lager

Kategorier: ,

Beskrivning

Den senaste DVD:n i serien om offshore-radions historia ser på tre olika radiofartyg, med mycket exklusivt och tidigare osett videomaterial.

MV Communicator var hem för den enormt framgångsrika Laser 558, och sedan den kortlivade Laser Hot Hits. Efter deras död flyttade skeppet till Portugal där det rustades och skulle återvända som en europeisk religiös sändare, och det skulle också sända holländska och engelska program. Sändningar i AM stereo skulle ha varit den revolutionerande idén från MV Nannell. Stereo Hits 576 skulle ha inneburit en större affär med ett japanskt företag som marknadsförde AM stereo-radioapparater. Den anglo-holländska räden mot Ross Revenge 1989 skrämde bort Nannells uppbackare, och det var slutet på projektet.

Arutz 2000 började med ett övergivet fyrskepp på ett skrotupplag i Portsmouth. Efter att delvis ha rustats, var skeppet King David tvingat att flytta strax före en planerad räd av de brittiska myndigheterna. Bogserat till en position utanför den israeliska kusten började Arutz 2000 sända religiösa program. Kraftiga stormar gjorde att fartyget förlorade ankaret och hamnde på stranden, och därmed slutade hon sin korta offshore-karriär