The Radio Caroline Bible: The life and times of the world’s most famous offshore radio station

485,00kr

Kategorier: ,

Beskrivning

Romantik och äventyr är bara en del av historien om RADIO CAROLINE – världens mest kända radiofartyg. Hon har kämpat med myndigheter, element och gangsters, men fortsätter att sprida kärlek, fred och musik till världen. Denna lilla privatägda radiostation skapades för att bryta regeringens strupgrepp på radiosändningar. Några av hennes stödjare ville kicka igång kommersiell radio, några ville skapa utlopp för musik och några trodde helt enkelt på yttrandefrihet och ville främja musik.

Radio Carolines främsta drivkraft var en ung irländare som arbetade i musikbranschen i London. Han övertalade en liten grupp rika engelska aristokrater med kopplingar till toppen av monarkin att stödja sitt projekt – offshoreradio. Radio Caroline var den första popmusikstationen hela dagen i spetsen för den brittiska musikexplosionen och var en sensation. Konkurrenter kom och gick, men Caroline fortsatte och övervann oöverstigliga odds. Lagstiftning, förlusten av master, en räd av beväpnade ligister, grundstötning av fartyg och till och med en förlisning var bara några av de hinder som Radio Caroline-teamet stod inför.

Radio Caroline överlevde allt och fortsätter idag med att marknadsföra Love, Peace and Good Music. Hennes sista fartyg, Ross Revenge, är nu begränsat till brittiska vatten och Radio Caroline fungerar lagligt. Hennes team har långsamt utvecklat ett nätverk av butiker och hon kan nu höras på AM, DAB och globalt online. Det här är en anmärkningsvärd berättelse om familjen Radio Caroline, människorna som fick detta världsberömda fenomen att ticka.

Författaren Paul Rusling har varit involverad i dussintals radiostationer i många länder, inklusive flera till sjöss. Han började sin karriär på Radio Caroline och hans förstahandskännedom om Caroline-familjen väcker passionen och insatserna från hennes DJs, ingenjörerna och supportpersonalen till liv.

Många av dem hjälpte till att skriva den här historien om RADIO CAROLINE – en station som startade musikradio i Storbritannien och gjorde radio spännande.

Sidantal: 538 sidor

Språk: Engelska

Publiceringsdatum: 21 januari 2022