Radiowelt auf DVD

450,00kr

I lager

Kategorier: ,

Beskrivning

Under 1980- och 1990-talet var ”Radiowelt” i de tyskspråkiga länderna den enda kommersiella månadstidningen för internationell radiomottagning. Den utgavs under de första åren av Wolfgang Scheunemann Publishing och senare från Marburger Beam.

”Radio World” handlade främst om alla aspekter av internationell utländska sändningar. Det värdesattes för sina många tekniska bidrag. Under flera år var den välkända journalisten och författaren Rainer Lichte ansvarig för mottagartesterna och de tekniska inslagen.

Även kommersiella radiotjänster så som flyg- och Utility hade sin sektion i tidskriften. Ansvariga för dessa var Gerd Klawitter och Michael Marten, som senare tog över redaktionajobbet för tidningen.

Under 2014 fick ADDX  från förlaget och upphovsrättsinnehavarna av tidskriften tillstånd att digitalisera alla frågor av ”Radio World” och att sprida dessa på CD. I omsorgsfulla detaljer, blev summan av 132 tidningar totalt 6428 sidor, dessa publicerades under åren 1984 till 1995 och har digitaliseras och är idag tillgänglig i pdf-format på dvd. En fulltextsökning är möjlig både inom varje fråga, liksom inom var och en av hela skivan. Också intressanta enskilda sidor eller hela tidningar kan skrivas ut.