Rea!

DX-boken

Det ursprungliga priset var: 364,00kr.Det nuvarande priset är: 300,00kr.

I lager

Kategori:

Beskrivning

DX-boken handlar om DX-hobbyns historia samt radiohistorien ur ett svenskt perspektiv.

Vad är då DX-ing? Jo, vi kan säga att denna radiohobby var en föregångare till Internet. Genom att lyssna på långväga radiostationer, främst på kortvåg, fick många svenskar vänner och kontakter över hela världen, långt innan webben fanns. Hobbyn var särdeles stor under 1950- och 60-talen och fick en nytändning under 1970-talet i samband med att den började utövas inom ramen för Fritt Valt Arbete i skolorna. Fortfarande ägnar sig många åt DX-hobbyn och i DX-boken får du tips och inspiration för att själv komma igång.

DX-boken är sann nostalgi för många. Här berättas om de fartygsburna fria radiostationerna Radio Mercur, Radio Nord och Radio Syd, tiden innan radiomonopolet i Sverige och de klubbstationer som var igång innan Radiotjänst bildades, radions utveckling under åren, sändningar på svenska från andra länder, kommersiella sändningar riktade till Sverige, radiopropaganda under och efter andra världskriget, ”svartsändaren” Black Peter som sände från Västerbotten och befarades vara en del av ett spionnätverk, DX-klubbar och DX-förbundens historia, tävlingar och mästerskap i DX-ing, TV-DX-ing och mycket annat. Dessutom presenteras kända DX- och radioprofiler som berättar om sina egna erfarenheter av hobbyn. Boken är på 384 sidor, inbunden, rikt illustrerad, inkl. 32 färgsidor. Förord av den kände journalisten, författaren och utrikeskorrespondenten Jan Mosander, själv DX-are.

Nedan kan du läsa några korta utdrag ur boken, bla om svensksändarna i utlandet och den intressanta historien om Radio Nord. Mycket mer finns i den detaljspäckade boken.

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Antal sidor: 384

Utgivningsdatum: 2016-11-25

Dimensioner: 246 x 176 x 24 mm

Vikt: 945 g

—————————————–

Klicka på länkarna för att läsa.

DX-boken Svenska

DX-boken Radio Nord