Kurzwelle aktuell – Der Leitfaden für Kurzwellenhörer und DXer (1977-2002)

325,00kr

I lager

Kategorier: ,

Beskrivning

Journalisten och författaren Hermann Jäger (känd från  hörzu, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Neue Zürcher Zeitung, m m) gav för första gången 1977, ut en 86-sidig tidning om ”internationell radio” i A-6 format. Titeln på tidningen var ”Kurzwelle aktuell”.

Den kom ut två gånger per år, från 1980 fyra gånger om året.
Tidningen präglades främst av djupgående och detaljerade underlagsrapporter från den internationella radioscenen, intervjuer om aktuella händelser på kortvåg, den rapporterade om trender, avvikelser och kuriosa runt om i världen.

• porträtt av alla större kortvågsstationer och utlandsprogram.

• Råd till nybörjare:  Åtta tips för kortvåg lyssnare / Elva punkter för att identifiera / Vi skriver en mottagningsrapport / Vi gör en loggbok / Vilken antenn ger bättre mottagning av en okänd station.

• Ett återkommande inslag handlade om ”kortvåg under en tidsperiod”. Här har de viktigaste händelserna räknats upp av den internationella kortvågssändningar i kronologisk ordning, markerat och utvärderat.

• Författarens Förord: Här kommenterade Hermann Jäger med en vass penna, händelserna på de internationella kortvåg etern, pekade på brister och sätter om nödvändigt fingret på såren.

ADDX har fått från Soldi Publisher tillstånd att digitalisera och distribuera 95 upplagor av ”kortvåg för närvarande”. Nu finns alla frågor i digital form i PDF-format med integrerad fulltextsökning funktion.

  • CD-ROM: 6368 Sidor
  • Språk: Tyska

kw-aktuell2