Radio Caroline – on the air: voices on the air

225,00kr

I lager

Kategorier: ,

Beskrivning

En lista över de hundratals röster som hörts på Radio Caroline med fyra distinkta epoker sedan hennes lansering på påsken 1964 som Storbritanniens första heldagsmusikstation .

Efter sina sextiotalsframgångar som Sound of the Nation metamorfoserade hon på sjuttiotalet till att vara Europas första och enda albumstation, och blandade alternativ musik med budskap om hopp och fred. Efter att MV Mi Amigo sjönk 1980, fortsatte ett ersättningsfartyg på samma arbete tills hon var tvungen att bärgas från det ökända Goodwin Sands 1991. Nu en laglig och licensierad station i land, har Caroline utvecklats till ett nätverk med fyra stationer av alternativ musik för de brittiska öarna.

Radio Caroline har varit en ledstjärna på mellanvågsbandet i sex decennier nu, för dem som söker ett alternativ till statligt kontrollerade sändningar. Hennes förtöjningar i internationella vatten gjorde det möjligt för henne att operera utan statliga regler och förordningar. Nu opererar hon lagligt från landbaser under licens, men erbjuder fortfarande ett alternativ till vanliga sändningar.

Boken beskriver Radio Caroline-berättelsen och listar alla dess många programvärdar och programledare, DJ:s och stjärnorna, i alla fyra epoker av hennes liv, såväl som de mindre kända namnen. Många av dessa modiga unga män fortsatte med att hitta berömmelse och rikedom på andra medier på andra håll och före detta karoliner finns över hela världen. De minns alltid med stor tillgivenhet kickstarten till deras mediekarriärer på Radio Caroline.

Författare:  Paul Rusling
Sidantal: 82
Språk: Engelska
Publiceringsdatum 13 september 2022